069818822
str. M. Kogălniceanu, 66
office@reeaimobil.md
Rezultatele căutării

Cum să te simți „ca acasă” – în chirie!

Postat de reeaimobil pe martie 6, 2017
| 0

Înainte de a porni în căutarea unei case, fă-ți o listă cu lucrurile pe care ți le dorești.
Pentru un chiriaș „veteran”, a găsi un loc în care să te simți, în sfârșit, „ca acasă”, poate părea, din păcate, doar un vis. Dar nu un vis imposibil! REEA IMOBIL îți oferă o listă de sfaturi pentru a-ți asigura o ședere cât mai plăcută în chirie:

1. Găsește locuința potrivită:
Un prim pas pentru a te asigura că te vei simți ca acasă în noua locuință presupune alegerea unei proprietăți potrivite încă de la început – în termeni de localizare, suprafață, compartimentare, amenajare etc. Fă-ți o listă cu lucrurile pe care ți le dorești de la o casă înainte de a porni în căutarea acesteia, iar apoi fă tot posbilul să nu iei decizii sub presiunea timpului sau a impulsului de moment.
2. Alege-ți colegul/colegii potriviți:
Dacă plănuiești să împarți chiria cu una sau mai multe persoane, alege-le cu grijă! Fă tot posibilul să stabilești o relație bună cu acestea încă de la început și nu pleca la drum cu idei preconcepute. Discutați și comunicați-vă reciproc așteptările. O listă cu regulile generale ale casei se va dovedi extrem de utilă.
3. Mută-te într-un loc în care să poți locui cu plăcere:
La modul ideal, o locuință scoasă la închiriere ar trebui să fie curată și în stare bună de funcționare. Dacă găsești o proprietate care îți place, dar la vizionare sesizezi câteva defecțiuni, nu te sfii să le semnalezi proprietarului și să te interesezi de remedierea lor. Asigură-te că locuința dispune de dotările la care nu ești dispus să renunți pentru confortul vieții de zi cu zi (aragaz, frigider, mașină de spălat) – cu excepția cazului în care poți suplini pe cont propriu aceste deficiențe.
4. Negociază o închiriere pe termen lung:
Dacă ai găsit o proprietate care îți place, adu în discuțiile de negociere intenția ta de a închiria pe termen lung. Pentru aceasta, este recomandat să semnezi un contract și să cultivi o relație bună cu proprietarul.
5. Pune-ți amprenta asupra spațiului:
Odată mutat în casă nouă, fă tot posibilul să te „aclimatizezi” cât mai repede: despachetează-ți bagajele și găsește locul potrivit pentru toate lucrurile tale. Integrează în decor obiecte personale și decorațiuni care te caracterizează (fotografii, cărți etc.), pentru ca ambientul să reflecte personalitatea ta.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele